Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/busimind/domains/startersadviseur.be/private_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044
Keuze rechtsvorm | Startersadviseur.be

Keuze rechtsvorm van uw onderneming

 

U wenst te starten als zelfstandige, maar onder welke rechtsvorm kunt u dat het beste? Welke vorm is in uw geval het voordeligst en/of biedt u de hoogste garanties.

Om u beter wegwijs te maken geven wij in deze rubriek alvast mee waarop u kunt letten en wat de voornaamste verschillen zijn.

Eenmanszaak of vennootschap

Eén van de eerste en belangrijkste keuzes die u als startende ondernemer moet maken, is onder welke rechtsvorm u de activiteiten zult opstarten: eenmanszaak of vennootschap.  

Lees meer over het kiezen van de meest geschikte rechtsvorm

 

Keuze vennootschapsvorm

Eens u gekozen hebt om uw onderneming onder te brengen in een vennootschap, moeten er nog meer keuzes gemaakt worden. De belangrijkste vraag is dan: voor welke vennootschapsvorm kies ik?
Leer hier meer over de keuze van de meest geschikte vennootschapsvorm

Nieuw wetboek van vennootschappen

Graag maken we er u op attent dat met ingang vanaf 1 mei 2019 een grondige hervorming van het vennootschapswetboek heeft plaatsgevonden.  Die hervorming beoogde:

  • Het aantal vennootschapsvormen te verminderen
  • De vennootschapsvormen flexibeler te maken
  • De Belgische markt aantrekkelijker te maken voor het vestigen van een vennootschap

Hier leest u meer over het Nieuw Wetboek van Vennootschappen

Bel ons voor direct advies