Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/busimind/domains/startersadviseur.be/private_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044
Gratis startersadvies | Startersadviseur.be

Gratis startersadvies

 

U wil starten als zelfstandige en wenst snel een betrouwbaar advies?

Krijg vandaag nog een antwoord op uw belangrijkste vragen.
Snel, eenvoudig, gratis.

Hoe werkt het?

1. U doet een aanvraag

U vult het aanvraagformulier in of contacteert ons telefonisch om doorgeschakeld te worden met een startersadviseur voor direct advies.
Wij slaan uw gegevens op om ze later uit te wisselen met de geselecteerde startersadviseur.

De behandeling van uw vraag is voor u als aanvrager volledig gratis en vrijblijvend.

2. Selectie startersadviseur

Wij gaan aan de slag en selecteren een startersadviseur in uw regio dewelke u ook snel te woord kan staan.  Voor deze selectie houden we ook rekening met de ervaring die onze adviseurs hebben met uw toekomstige activiteit.
Al onze startersadviseurs oefenen het beroep van accountant of boekhouder uit en zijn hiervoor ook erkend door één van de beroepsinstituten.

3. U ontvangt de gegevens van de startersadviseur of wordt doorgeschakeld

Al naargelang de situatie ontvangt u van ons een mail met de contactgegevens van de startersadviseur. 
Indien u opbelde voor direct advies, schakelen wij u indien mogelijk prompt door met een startersadviseur die u onmiddellijk te woord kan staan. 

4. telefonisch advies

Tijdens een telefoongesprek krijgt u een antwoord op uw voornaamste vragen.  Mogelijk geeft de adviseur u ook spontaan enkele nuttige tips.
In principe is het telefonisch advies beperkt tot maximaal 20 minuten.  De praktijk wijst uit dat dit volstaat om u wegwijs te maken en u een antwoord te verschaffen op uw voornaamste vragen. 
De antwoorden die  u ontvangt lichten het boekhoudkundig, fiscaal en juridisch kader van uw toekomstige activiteit toe. 
Er worden in geen geval prestaties van boekhoudkundige of fiscale aard geleverd.  Evenmin wordt er overgegaan tot de opmaak van een businessplan of financieel plan. 

5. opvolging

Indien nuttig of nodig is het mogelijk dat er ook wordt afgesproken dat er verdere opvolging zal plaatsvinden.  Mogelijk gebeurt dit omdat nog niet alle puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen of omdat het handiger is om elkaar face to face te spreken.

6. eventuele samenwerking

Zijn uw vragen opgelost en besluit u om op te starten? 
Dan is het zeker raadzaam om een samenwerking met de startersadviseur aan te gaan in zijn/haar hoedanigheid van boekhouder of accountant.  Immers, hij of zij was vanaf het begin betrokken bij uw plannen en kan u ook in de toekomst van nuttige adviezen blijven voorzien. Bovendien kan hij/zij ook instaan voor de volledige boekhoudkundige en fiscale opvolging van uw onderneming.

Waarover adviseert een startersadviseur?

Ondernemingsplan

Een goed ondernemingsplan maakt het mogelijk om jouw ideeën bij te schaven.  Het helpt bovendien om een zicht te krijgen op de haalbaarheid van jouw project.

Startersformaliteiten

Een onderneming kan in principe op een halve dag worden opgericht.  Maar wat moet er precies gebeuren en hoe wordt dat praktisch geregeld?

Vergunningen

Mogelijk zult u voor het uitvoeren van uw activiteit vergunningen nodig hebben.  Een startersadviseur kan vaak advies geven over de aanvraag hiervan.

Subsidies

Komt uw activiteit in aanmerking voor subsidies?  Dient hiervoor een aanvraag te worden ingediend? Hoe moet dit en tot wie moet u zich wenden,…?

Financiering

Geld lenen van een vriend of vriendin?  Van familie?  Of toch maar gewoon bij de bank?
Wat zijn de voor- en nadelen?  En hoe gaat dit in z’n werk?

Fiscaliteit

Het kan van groot belang zijn om van bij de start stil te staan bij fiscale gevolgen van uw opstart.
Met welke belastingdruk zult u bijvoorbeeld rekening moeten houden,…

Boekhoudkundige verplichtingen

Moet u of uw toekomstige onderneming BTW-aangiften indienen?  En dient u een enkelvoudige of een dubbele boekhouding te voeren?  Welke bewijsstukken moet u bijhouden?

Vestigingsvereisten

De wetgever heeft ervoor gezorgd  dat de gezondheid en veiligheid van iedereen gevrijwaard wordt.  Maar wat betekent dit voor u?  Kunt u de gewenste activiteit zonder meer starten?

Rechtsvorm

Eenmanszaak of vennootschap? BV, NV, CV of de maatschap? Hoeveel bedraagt het startkapitaal?  En hoe zit het met uw persoonlijke aansprakelijkheid?

Het gesprek met een startersadviseur kan over zeer uiteenlopende onderwerpen gaan.  Weet wel dat het onmogelijk is om alles in detail door te spreken.  In de praktijk kunt u enkele vragen stellen die u toelaten om een beter zicht te krijgen op het juridisch, boekhoudkundig en fiscaal kader van uw toekomstige activiteit.
Wenst u na het eerste adviesgesprek een doorgedreven begeleiding bij de opmaak van een ondernemings- of financieel plan, de boekhouding, het indienen van aangiften, etc.?  Dan kunt u een beroep doen op de startersadviseur, in zijn hoedanigheid van erkend boekhouder(-fiscalist) of erkend accountant (-belastingconsulent).

Ja, ik wil gratis en vrijblijvend een antwoord op mijn startersvragen.

Bel ons voor direct advies