Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/busimind/domains/startersadviseur.be/private_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044
Algemene startersinfo | Startersadviseur.be

Algemene Startersinfo

 

Om u al meteen zo veel mogelijk wegwijs te maken bieden we u alvast een flinke dosis startersinfo aan.

Neem deze alvast door zodat u goed voorbereid bent op het gesprek met de startersadviseur.

Algemene startersinfo

Een goed ondernemingsplan of businessplan opstellen

Een ondernemingsplan heeft een meervoudige functie.  Het kan u helpen om de haalbaarheid van uw project in kaart te brengen en na de opstart vormt het vaak een goede leidraad om op koers te blijven.
Een ondernemingsplan wordt ook vaak gebruikt om investeerders aan te trekken en/of kredieten te bekomen.  Verplicht is het in veel gevallen echter niet.

Een rechtsvorm kiezen

Misschien wilt u samen ondernemen, of bent u juist een einzelgänger?  Wilt u uw persoonlijke aansprakelijkheid zo veel mogelijk beperken of is dit voor u van minder groot belang?  Vallen uw inkomsten beter onder het stelsel van de vennootschapsbelasting of net dat van de personenbelasting?  Hoeveel startkapitaal heeft u ter beschikking en hoe lang denkt u met zekerheid zelfstandige te blijven?
Het antwoord op elk van deze vragen is van invloed op de keuze van de rechtsvorm.
Kies daarom goed, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan!

Noot: zelfstandigen en bedrijfsleiders doen er goed aan hun woning beslagvrij te laten verklaren.  Dit kan losstaand van de rechtsvorm van hun bedrijf.  Het is overigens zo dat ook bedrijfsleiders van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hier baat bij kunnen hebben.
Een notaris weet raad.

Stappenplan voor het opstarten van een onderneming

Om u alvast een goed idee te geven van welke waters u zult moeten door zwemmen om uw onderneming op te starten hebben wij een stappenplan opgesteld waarmee u alvast aan de slag kunt.
Ja, ik wil gratis en vrijblijvend een antwoord op mijn startersvragen.
Bel ons voor direct advies